δυνητικό μουσείο

 

Καλώς ήρθατε στο δυνητικό μουσείο του σχολείου μας!

 

–       Θα περιηγηθούμε ψηφιακά σε μουσεία της Ελλάδας.

–       Θα γνωρίσουμε τα εκθέματα και τους θησαυρούς που κρύβουν, μέσα από τις εκπαιδευτικές διαδικτυακές δραστηριότητες.

–       Θα προετοιμάσουμε την επίσκεψή μας με τέτοιο τρόπο, ώστε η πραγματική μας βιωματική εμπειρία στο μουσείο να γίνει μια επίσκεψη σε ένα οικείο, γνώριμο και φιλόξενο μέρος που έχουμε ήδη αγαπήσει.

 

 

Μουσείο Χώρας Τριφυλίας στη Μεσσηνία

Το Μουσείο της Χώρας ιδρύθηκε από την Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία, αμέσως μετά την λήξη των ερευνών των δύο επιφανών αρχαιολόγων, του Σπυρίδωνος Μαρινάτου και του Carl Bleqen στο λεγόμενο «Παλάτι του Νέστορος» αλλά και στην υπόλοιπη Τριφυλία.  Η σπουδαιότητα και το πλήθος των προϊστορικών ευρημάτων, κυρίως της Μυκηναϊκής εποχής, που υπάρχουν στο μουσείο το καθιστούν πάρα πολύ σημαντικό.

 Την εικονική ξενάγηση στο μουσείο, καθώς και μια αναλυτική παρουσίαση των εκθεμάτων ανά αίθουσα θα την βρείτε στη διεύθυνση:

 http://aristomenismessinios.blogspot.gr/2013/07/blog-post_21.html

 

image023

 

image022

 

 

Μουσείο Ελιάς Βουβών στην Κρήτη

Το μουσείο Ελιάς Βουβών, βρίσκεται στο χωριό Άνω Βούβες 30 χιλιόμετρα περίπου δυτικά από την πόλη των Χανιών. Στόχος του είναι να διασώσει και να αναδείξει όλα τα στοιχεία της ζωής των κατοίκων, αλλά και των κατοίκων των λοιπών  περιοχών της Κρήτης και της χώρας, τα σχετικά με το δένδρο της ελιάς, σε όλο το φάσμα της σχέσης με το δένδρο αυτό, από τη φύτευση, την καλλιέργεια του εδάφους, το κλάδεμα, τη συλλογή του πολύτιμου καρπού του, την αποθήκευσή του, τη  μεταφορά του  στο ελαιουργείο, την έκθλιψή του, κλπ. Επίσης, τη χρησιμοποίησή του στη διατροφή, αλλά και στις εορτές  και εκδηλώσεις, στη βράβευση  των αθλητών καθώς και των νικητών, σαν στοιχείο δόξης, καθώς και τη γενικότερη σχέση με το δένδρο σαν βασικό στοιχείο ομορφιάς, ειρήνης, φιλίας και πολιτισμού.

Το Μουσείο Ελιάς Βουβών έχει το μεγάλο προνόμιο να βρίσκεται δίπλα στο Μνημειακό δένδρο της Ελιάς των Βουβών, το αρχαιότερο δένδρο ελιάς στον κόσμο, το οποίο επισκέπτονται σήμερα 20.000 περίπου άτομα ετησίως, από όλο τον πλανήτη, με προοπτική ραγδαίας αύξησης των επισκεπτών. Είναι  κηρυγμένο με την 603/17-2-1997 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης «σαν διατηρητέο μνημείο της φύσης, λόγω του ιδιαίτερου αισθητικού, οικολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντός του».

Την εικονική περιήγηση στο μουσείο και περισσότερες πληροφορίες για τα εκθέματα και το Μνημειακό δέντρο της Ελιάς θα τα βρείτε στη διεύθυνση:

http://www.olivemuseumvouves.com/virtualtours.aspx?lang=el

image029

image028

 

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας στην Καλαμάτα

Το κτίριο του Μουσείου βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Καλαμάτας, εκεί όπου παλιά βρισκόταν η Δημοτική Αγορά της πόλης. Μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1986 το οικοδόμημα της αγοράς κατεδαφίστηκε λόγω σοβαρών ζημιών που είχε υποστεί. Το νέο οικοδόμημα κατέλαβε τη θέση της παλαιάς αγοράς, παραχωρήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας στο Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να λειτουργήσει ως Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

image003

 

Η ψηφιακός μας περίπατος περιλαμβάνει την γνωριμία μας με τις χωροθεματικές ενότητες ακολουθώντας την παλιά γεωγραφική διαίρεση του νομού σε επαρχίες Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας, Πυλίας και τη γνωριμία μας με τα εκθέματα μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Θα επιλέξουμε το κατάλληλο για μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να το απολαύσουμε σε μια επίσκεψη με το σχολείο ή την οικογένειά μας.

 

 

Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι:                 http://www.archmusmes.gr

 

image025

image024


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *